КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО
«ОБЛАСНА ПСИХІАТРИЧНА ЛІКАРНЯ с. ОРЛІВКА»
РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Приймальне відділення - +38 (066) 221-09-74

Зі святом Покрови Пресвятої Богородиці і Днем Захисника України та Украінського козацтва !

None

14 жовтня Україна та українці по всьому світу відзначають потрійне свято: духовне – Покрова Пресвятої Богородиці, історичне – День українського козацтва та звитяжне – День захисника України.

День захисника України відзначають на церковне свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке здавна є одним із найулюбленіших українських свят.

У Київську Русь свято Богородиці прийшло з Візантії, це сталося після запровадження християнства. За однією з версій, блаженний Андрій був удостоєний явлення Богородиці в Константинополі. На ту пору місто було оточене чужинцями. Вона з’явилася і вкрила людей своїм покровом. Невдовзі ворог відступив, і місто було врятоване від знищення. Відтоді Покрова асоціюється з заступництвом і захистом від ворога як видимого, так і невидимого. Особливо шанували Богородицю-Покрову запорізькі козаки. Вони мали на Січі церкву в Її честь, а також ікону «Козацька Покрова». На свято Покрови козаки проводили ради, обирали кошових, старшин, гетьмана.  Відзначаючи цей важливий для кожного з нас день, ми з особливою вдячністю і шаною згадуємо тих, хто боронить сьогодні нашу Батьківщину, і тих, хто всіляко підтримує нашу країну у цій боротьбі.

Щиро вітаємо весь колектив лікарні з цими святами та бажаємо міцного здоров’я, щастя і життєвих гараздів! Миру і добра вашим оселям! Також зичимо нашим воїнам, які нині захищають територіальну цілісність та суверенітет України, доброго здоров’я, міцності духу, незламної волі та довгих літ життя!  Нехай Пресвята Богородиця оберігає кожного під своїм Покровом!

йорданія - вітання зі святом покрови пресвятої богородиці, днем захисника україни та днем українського козацтва